Новини проекту
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Голосування
Як Вам новий сайт?
Всього 17 чоловік

Про нас пишуть: В газеті “Високе поле”

Дата: 23 лютого 2021 о 18:51
Автор: Собчук О. С.
68 переглядів

Архангельський ліцей відкриває свої двері
У житті кожної молодої людини наступає момент, коли необхідно зробити вибір майбутньої професії. Яким він буде залежить від багатьох факторів. Проте це завжди хвилююче, тривожно й не менш відповідально. Адже це не лише вдалий чи невдалий вибір, зроблений у юності, а від нього залежить подальша доля людини: активне радісне, забезпечене життя або ж пасивне, похмуре, збайдужіле виживання.
На День відкритих дверей, що відбувся нещодавно у Архангельському професійному аграрному ліцеї, прийшли ті, хто уже стоїть на порозі дорослого життя, першим самостійним кроком у яке буде вибір професії, яка б не лише забезпечувала матеріальні потреби, а і приносила душевне задоволення.
Серед почесних гостей, що завітали у цей день до навчального закладу, були голова райради Сергій Овчарук, директор ПАТ «Придніпровське», який є незмінним другом, що надає постійну підтримку ліцею, Микола Світличний, методист з питань самоврядування та художньо-естетичного виховання учнівської молоді професійно-навчальних закладів Херсонського державного Будинку художньої творчості Ольга Метрохіна, методист обласного навчально – методичного центру ПТО Лариса Морозова, Герой України Анатолій Лавриненко.
У своїй промові директор ліцею Олександр Скляр, відмітив, що цьогоріч заклад відзначає свій 130-річний ювілей. А це дійсно досить поважна дата, адже Архангелський ПАЛ – один з 9 найстаріших навчальних закладів України, що за час свого існування випустив у світ близько тридцяти тисяч спеціалістів сільськогосподарського призначення, деякі з них стали Героями Соціалістичної праці, а випускник закладу Анатолій Лавриненко, відзначений багатьма державними нагородами, отримав звання Героя України. Хвилююче й з тремтячим голосом Олександр Володимирович відзначив, що багато випускників закладу мужньо й хоробро нині захищають кордони нашої держави у зоні антитерористичної операції на сході країни. Четверо наших Героїв-захисників, а саме Віктор Гапич, Сергій Мельник, Сергій Михальченко та Олександр Стасюк, пішли з життя у зоні неоголошеної війни. І всі вони були випускниками ліцею. Тому уже цьогоріч тут планують відкрити пам’ятний знак, аби увіковічнити їхні імена.
Випускники шкіл району мали змогу вибрати для себе одну з професій, ознайомитися з навчальною базою, системою організації навчання та дозвілля ліцею. Організатори заходу надали можливість гостям зазирнути у кожен куточок свого навчального закладу. У кожному кабінеті абітурієнтів зустрічали викладачі, які знайомили їх зі спеціалізаціями, що характеризують закріплені за ними навчальні приміщення. Також усі мали можливість відвідати музей «Дідусева хата», поласувати смачними і оригінальними стравами від місцевих учнів, які опановують майстерність кухаря, отримати майстер-клас з водіння у тренажерному кабінеті, поспілкуватися та отримати відповіді на хвилюючі питання від адміністрації закладу.
Архангельський професійний аграрний ліцей – єдиний у районі навчальний заклад, що готує кваліфікованих робітників-аграріїв, а саме з таких професій: тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва, слюсар-ремонтник, водій машин, оператор комп’ютерного набору, бухгалтер, кухар-пекар. Саме ці професії є найбільш актуальними для нашого регіону.
Після закінчення АПАЛу, випускники мають змогу продовжити навчання у інших навчальних закладах, з яким співпрацює ліцей.
Неозброєним оком помітно як високопрофесійний і творчий колектив агроліцею працює над тим, щоб випустити у світ не лише кваліфікованих спеціалістів, а й всебічно розвинених особистостей. Яскравим свідченням тому була виставка творчих робіт учнів, виконаних у різноманітних техніках, та святкова програма, що проходила у рамках обласного конкурсу-огляду «Надія. Молодість. Майбутнє». Увесь концертний захід супроводжувався мультимедійними засобами. Один за одним проходили кадри з насиченого життя ліцеїстів.  Помітно, що дітям тут цікаво.
Отож, директор та працівники Архангелського професійного аграрного ліцею сподіваються, що День відкритих дверей став першим кроком для випускників шкіл, які обов’язково зроблять правильний вибір професії. Заклад гостинно чекає на поповнення в ряду майбутніх першокурсників, щоб стати частиною великої дружньої родини. Товариський, злагоджений педагогічний колектив ліцею зробить все можливе, щоб молодь, яка тут навчається і навчатиметься, була завжди у максимальній зоні комфорту.
Інна ТКАЧ

IMG_1561  IMG_1511  IMG_1549  IMG_1552  IMG_1532  IMG_1545  IMG_1503

На офіційному сайті Херсонської обласної державної адміністрції:

http://khoda.gov.ua/u-visokopilskomu-rajoni-provedeno-zborovu-pidgotovku-z-vijskovozobovyazanimi-zagoniv-teritorialno%d1%97-oboroni/

Коментарі:
Залишати коментарі можуть тільки авторизовані відвідувачі.